2010. október 15., péntek

Az első

 

Elindult hát egy újabb blog. Hogy miről fog szólni? Ásványok, drágakövek, csiszolásuk, és az ehez kellő gépek, eszközök.

Ki vagyok én? Zsebe János, a 2000-es évben kezdtem el ásványokat csiszolni, a kezdetek kezdetén egy jó barátom segitett elindulni ezen a kicsit sem egyszerű de annál izgalmasabb úton. Azóta is sokat köszönhetek Ecsédi Istvánnak aki megosztotta velem tapasztalatait, akkori tudását amit 20 év alatt gyüjtött a csiszolás terén. Barátágunk azóta is fenn áll, sajnos mostanában keveset találkozunk, ennek fő oka, hogy most egy másik országban próbálgatom a szerencsémet.

A lassan eltelt 10 év alatt sok mindent sikerült elérni a csiszolás terén, ennek nagy részét önerőből, de mindig akadt  egy-egy új barát aki segitett. 

A blog első része kis visszatekintés lesz az eltelt évekre, amit később fel fog váltani a frissen készült csiszolatok és új technikák bemutatása.

Megpróbálok olyan dolgokat leirni amikről Magyarországon nem nagyon lehet hallani, bemutatni új szerszámokat és azok használatát, beszerzési lehetőségeiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése